Dendermondse Klimaatmars 15/3

Dendermonse Klimaatmars 15/3

Neem deel aan de Dendermondse klimaatmars op vrijdag 15 maart!


Het loopt mis met het klimaat, we voelen het allemaal. Wetenschappers zijn het erover eens dat we nú in actie moeten komen, maar onze beleidsmakers hebben geen concrete antwoorden om dit probleem -dat ons allemaal treft- op te lossen.


Maar er groeit iets in de samenleving. Al wekenlang spijbelen onze jongeren wereldwijd om te protesteren. Op vrijdag 15 maart 2019 is er een massale internationale actie gepland, en dan is het de beurt aan ons allemaal om het (school)werk neer te leggen en te tonen dat het ons menens is. Ook de inwoners van Dendermonde doen mee.


We willen geen bla bla maar een duidelijk, ambiteus en bindend plan om de opwarming van de Aarde te stoppen. Om deze eis kracht bij te zetten, organiseren we een Dendermondse klimaatmars die van de Gedempte Dender via de Grote Markt naar het station zal trekken. Daar sluiten we af met toespraken. Vanuit een burgerinitiatief en in samenwerking met de stad, Youth For Climate en de Dendermondse verenigingen en organisaties roepen we iedereen op om mee te komen protesteren.


Geef om het klimaat en stap mee!
Praktisch


Ik doe mee! Routeplan (Google Maps) Routeplan (.GIF)

Community

Community

 

4.000+

Deelnemers

?+

Geïnteresseerd

?+

Volgen

Ik doe mee!

Ik doe mee!

Kom je mee in actie om de opwarming van de Aarde te stoppen? Super!

Je kan veel dingen doen om dit initiatief te steunen:


Onze eisen

Onze eisen

Onze eisen zijn tegelijk ongeloofelijk eenvoudig én zeer ambitieus:

Een klimaatplan

Wij willen een klimaatplan dat alle betrokken partijen bindt aan maatregelen die de klimaatopwarming beperken tot maximum 1,5°C. De rapporten van het IPCC en het verdrag van Parijs bieden een goede basis.

Bindend

Dit klimaatplan dient bindend te zijn voor iedereen. België heeft de klimaatovereenkomst van Parijs al aanvaard, wij vragen allesomvattende maatregelen om de doelstellingen in dit akkoord ook effectief te halen.

Eerlijk

De lasten van deze maatregelen dienen op een eerlijke manier te zijn verdeeld; dus diegene met de grootste bijdrage aan de opwarming van het klimaat dienen de grootste lasten te dragen.

Waarom we dit doen

Bekijk de speech die de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg gaf voor het World Economic Forum in Davos.


Wereldwijde actie

Wereldwijde actie

De klimaatcrisis is een globaal probleem, en dit lossen we niet op in België of Europa alleen. Daarom worden er wereldwijd protesten gehouden in het kader van #RiseForClimate. Wij dragen lokaal ons steentje bij.


Wekenlang protest

Wekenlang protest

Voor de 14de week op rij komt onze jeugd op straat om een bindend en eerlijk klimaatplan te eisen. Op 24 mei is het opnieuw de beurt aan ons allemaal om hen te vervoegen.

Ik doe mee!

Organisatie

Organisatie

Klimaatactie Dendermonde is een burgerinitatief, onafhankelijk van bestaande verenigingen, organisaties of partijen. Ons doel is om mensen rond ons te verzamelen en ons steentje bij te dragen om de opwarming van het klimaat te stoppen. Sabine en David trekken de werking, samen met een kleine kerngroep van mensen met een warm hart voor het klimaat.


Neem contact op Facebook-pagina

Pers

Pers

Bent u van de pers? Wij vinden het uiteraard heel fijn als u over ons initiatief bericht, dus neem gerust contact op! In onze persmap vind u contactgegevens, tekst en beeldmateriaal.


Persmap

Neem contact op

Contact

Volg ons of neem contact op