Occupy for Climate: Dendermonde-aan-Zee 24 mei

Occupy for Climate 24 mei

Bezet met ons de Grote Markt met Occupy for Climate: Dendermonde-aan-Zee!


Aan de vooravond van de "Moeder aller verkiezingen" zetten we opnieuw de klimaatcrisis in de aandacht en op de politieke agenda. Volgens de wetenschap hebben we nog 11 jaar om een ambitieus, bindend en eerlijk klimaatplan uit te voeren dat onze samenleving koolstofneutraal zal maken. 11 jaar, dat zijn amper 2 legislaturen, dus deze verkiezingen zijn cruciaal voor het oplossen van de klimaatcrisis. De klimaatbeweging is het laatste jaar spectaculair gegroeid, en dat geeft ons hoop.


Vrijdag 24 mei wordt opnieuw een internationale klimaatactiedag met acties in meer dan duizend steden wereldwijd. Ook in Dendermonde tonen we opnieuw het draagvlak. We willen geen bla bla maar een duidelijk, ambiteus en bindend plan om de opwarming van de Aarde te stoppen.


Om deze eis kracht bij te zetten bezetten we om vijf na twaalf de Grote Markt. Als we de opwarming van de aarde niet beperken tot 1,5°C dan zal de zeespiegel stijgen en komt Dendermonde letterlijk aan zee te liggen. We geven hier tijdens de bezetting een voorsmaakje van, en toveren de Grote Markt om tot een strandscène. Breng dus naast je spandoeken en bordjes ook je strandattributen mee. Denk ook aan je frigobox met picknick (liefst plantaardig en afvalarm). Wij zorgen voor de strandsfeer en een ijsjeskraam. Om 13u heffen we de bezetting op zodat we ons (school)werk kunnen hervatten.


Vanuit een burgerinitiatief en in samenwerking met de stad, Youth For Climate en de Dendermondse verenigingen en organisaties roepen we iedereen op om mee te komen protesteren.


Geef om het klimaat en stap mee!
Praktisch


Ik doe mee!

Community

Community

 

4,000+

Deelnemers aan vorige mars

?+

Deelnemers

?+

Geïnteresseerd

?+

Volgen

Ik doe mee!

Ik doe mee!

Kom je mee in actie om de opwarming van de Aarde te stoppen? Super!

Je kan veel dingen doen om dit initiatief te steunen:


Onze eisen

Onze eisen

Onze eisen zijn tegelijk ongeloofelijk eenvoudig én zeer ambitieus:

Een klimaatplan

Wij willen een klimaatplan dat alle betrokken partijen bindt aan maatregelen die de klimaatopwarming beperken tot maximum 1,5°C. De rapporten van het IPCC en het verdrag van Parijs bieden een goede basis.

Bindend

Dit klimaatplan dient bindend te zijn voor iedereen. België heeft de klimaatovereenkomst van Parijs al aanvaard, wij vragen allesomvattende maatregelen om de doelstellingen in dit akkoord ook effectief te halen.

Eerlijk

De lasten van deze maatregelen dienen op een eerlijke manier te zijn verdeeld; dus diegene met de grootste bijdrage aan de opwarming van het klimaat dienen de grootste lasten te dragen.

Waarom we dit doen

Bekijk de speech die de 16-jarige klimaatactiviste Greta Thunberg gaf voor het World Economic Forum in Davos.


Wereldwijde actie

Wereldwijde actie

De klimaatcrisis is een globaal probleem, en dit lossen we niet op in België of Europa alleen. Daarom worden er wereldwijd protesten gehouden in het kader van #RiseForClimate. Wij dragen lokaal ons steentje bij.


Wekenlang protest

Wekenlang protest

Voor de 16de week op rij komt onze jeugd op straat om een bindend en eerlijk klimaatplan te eisen. Op 24 mei is het opnieuw de beurt aan ons allemaal om hen te vervoegen.

Ik doe mee!

Organisatie

Organisatie

Klimaatactie Dendermonde is een burgerinitatief, onafhankelijk van bestaande verenigingen, organisaties of partijen. Ons doel is om mensen rond ons te verzamelen en ons steentje bij te dragen om de opwarming van het klimaat te stoppen. Sabine en David trekken de werking, samen met een kleine kerngroep van mensen met een warm hart voor het klimaat.


Neem contact op Facebook-pagina

Pers

Pers

Bent u van de pers? Wij vinden het uiteraard heel fijn als u over ons initiatief bericht, dus neem gerust contact op! In onze persmap vind u contactgegevens, tekst en beeldmateriaal.


Persmap

Neem contact op

Contact

Volg ons of neem contact op